Jobba hos oss

Sommartid är vi alltid i behov av extra personal. Tveka inte att höra av dig om du är intresserad. Just nu söker vi dessutom en biträdande föreståndare, se nedan.

Biträdande butiksföreståndare sökes

Butikssäljare/Medarbetare, dagligvaror

Korta fakta om jobbet

Omfattning: Deltid 20-50%

Varaktighet: Vikariat

Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Kvalifikationer

Krav: B-körkort

Arbetslivserfarenhet

Meriterande

Butikssäljare/Medarbetare, dagligvaror

Om jobbet

I ditt arbete ansvarar du för att i alla hänseenden göra ditt yttersta för att leverera ett arbete av hög kvalitet utifrån kundens och medlemmarnas behov och önskemål. Du samarbetar med föreståndaren och styrelsen för att uppnå optimala förhållanden för lanthandeln, dess kunder och personal. Du ser vad som behöver göras i affären och tar ansvar för att det blir gjort. Du medverkar till en positiv arbetsmiljö mellan såväl kollegor som volontärer. Som biträdande föreståndare har du helhetsansvar för affären när föreståndaren är frånvarande. Dina arbetsuppgifter och arbetstid varierar över tid beroende på vilka behov som finns på lanthandeln. Du har även ett jouransvar om medarbetare behöver hjälp eller om annat akut uppstår.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som biträdande föreståndare är du tillsammans med föreståndaren ansvarig för att affären:

Följer lagar och förordningar.

Fungerar väl och har bra kvalitet på varor och service.

Drivs så att vi har nöjda medarbetare, kunder och medlemmar.

Butiken

Beställnings- och inköpsansvar av varor samt interna resursbehov.

Lastning av varuleveranser från färjan.

Övergripande ansvar för att butiken är ren och välordnad.

Ansvar för att varor har uppdaterade priser samt korrekt prismärkning.

Ansvar för att ombudsverksamheten (apotek, systembolag, post etc) fungerar.

Arbetsledning av medarbetare samt volontärer.

Schemaläggning.

Bemanningsansvar.

Lämna instruktioner till arbetsdagar.

Kontor och Ekonomi

Posthantering och administrativ sortering.

Mailhantering.

Övergripande företagsadministration.

Ekonomisk administration i samarbete med föreståndaren, ekonomikonsult och ordförande/ekonomiansvarig.

Vem är du?

Ditt engagemang för lanthandeln och ditt serviceinriktade arbetssätt gör att våra kunder väljer att handla alla sina varor på Holmön. Som medarbetare på lanthandeln är du en nyckelperson på ön och ofta den första person som besökare möter. Vi ser därför att du är utåtriktad och har god servicekänsla. Tillsammans med dina kollegor ska du sköta den dagliga driften av butiken, vilket ställer krav på att du har god samarbetsförmåga, men även att du är bra på att kommunicera och hitta lösningar för att framgångsrikt driva en lanthandel i skärgårdsmiljö med de utmaningar det innebär. Vi ser helst att du är boende på Holmön eller är beredd att flytta hit.

Erfarenhet och kunskaper

Det är en fördel om du har jobbat inom butik/livsmedel. Även kassaarbete, administrativt arbete, erfarenhet av verksamhetsplanering och ledarskap är meriterande.

Vi ser gärna att du har en gymnasial utbildning.

Du behöver B-körkort för att köra lanthandelns lastbil.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan

Om du vill veta mer om vad tjänsten innebär, kontakta Max Wikström på telefon 070-5611430. Vi ser gärna att du vid intresse skickar din ansökan så snart som möjligt, då tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag den 2023-10-31,

Skicka din ansökan till ordförande för Holmöns Lanthandel Erik Berntson på mail erikberntson@hotmail.com.

Om Holmöns lanthandel

Holmöns Lanthandel är navet på ön Holmön i Norra Kvarken och den självklara träffpunkten för boende och besökare. Förutom att vara en välsorterad dagligvarubutik fungerar butiken som ombud för Apoteket, Systembolaget, Bokbussen och PostNord. Vi är i nuläget öns enda åretruntöppna verksamhet, med öppet varje dag året om.

Holmöns Lanthandel AB drivs som en ekonomisk förening och ägs av ca 220 medlemmar, mestadels fast- och fritidsboende på ön, som alla köpt andelar i affären. Föreningsmedlemmarna arbetar ideellt vilket är livsviktigt för affärens fortsatta överlevnad.

Om anställningen

Tjänsten avser: Vikariat mellan November 2023 till Augusti 2024 på 8-20 tim/vecka. Möjlighet till förlängning samt mer arbetstid kan finnas. Sommartid kan tjänsten uppgå till 40 tim/vecka.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Arbetstider: Arbetet innebär vardags- och helgarbete dagtid.

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön